ارز دیجیتال چیست و چه کاربردی دارد؟ جدیدترین ارزهای دیجیتال

0 78

درک ماهیت و کاربردهای ارز دیجیتال برای همه افراد آسان نیست. برای آگاهی از ویژگی‌ها و مزیت‌های دارایی‌های دیجیتال باید در ابتدا تعریف درستی از این پدیده اقتصادی داشت و سپس آن را با سایر بسترها و ارزهای ملی و بین‌المللی مقایسه کرد. پس از طی شدن این روند قطعا شما هم به طرفداران رمزارزها خواهید پیوست.

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال یک دارایی است که توسط پلتفرم‌های اینترنتی معامله می‌شود و پشتوانه آن اعتبار پروژه و میزان عرضه و تقاضا است. ارزهای دیجیتال پروژه‌ها و ماموریت‌های مختلفی دارند. برای مثال بیت کوین بستری برای تراکنش‌های غیرمتمرکز است. اتریوم فضایی برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند است، تتر ارزشی برابر با یک دلار دارد و به نوعی پول نقد در فضای دیجیتال محسوب می‌شود و چین لینک پلتفرمی برای دریافت داده‌ها از دنیای واقعی و ارسال آن‌ها به بلاک چین‌ها است.

با توجه به تفاوت در پروژه‌ها و پشتوانه‌ها، کاربردهای ارز دیجیتال نیز متفاوت است اما همه آن‌ها در برخی از ویژگی‌ها اشتراک دارند. تقریبا تمام ارزهای دیجیتال فرایندها را به صورت غیرمتمرکز پیش می‌برند. منظور از غیرمتمرکز بودن عدم نظارت و دخالت سازمان‌ها و اشخاص است. بدین ترتیب امکان سوءاستفاده مالی و اطلاعاتی بسیار کاهش پیدا می‌کند. بسیاری از جرایم اینترنتی فعلی به علت سوءاستفاده و نفوذ افراد به پلتفرم‌های خدمات اینترنتی و پرداختی است.

کاربردهای ارزهای دیجیتال

دنیایی را تصور کنید که تمام تراکنش‌های مالی بدون احراز هویت و ارائه اطلاعات شخصی قابل انجام است. دیگر نیازی به ارائه اطلاعات هویتی به بانک‌ها، فروشگاه‌ها، موسسات مالی و … نخواهد بود. در این دنیا دیگران نگران سوءاستفاده از اطلاعات هویتی خود نخواهید بود. همچنین اطلاعات مالی شما محرمانه باقی می‌ماند. توسعه‌دهندگان و فعالان حقوق حریم خصوصی در تلاش هستند تا دسترسی سازمان‌های نظارتی و دولتی را به اطلاعات مالی مردم را کاهش دهند. اگر شما می‌خواهید یک لوازم خانگی را از یک کشور دیگر خریداری کنید، چرا باید اطلاعات هویتی و بانکی خود را در اختیار بانک‌های هر دو کشور و وب‌سایت فروشنده قرار دهید؟ در دنیایی که داده‌ها بزرگترین سرمایه هستند، ما هر روز در حال بذل و بخشش داده‌ها به سازمان‌های مختلف هستیم.

کاربردهای ارز دیجیتال بسیار متنوع است اما می‌توان همه آن‌ها را در یک جمله خلاصه کرد؛ انجام خدمات مالی به صورت محرمانه و غیرمتمرکز. به علاوه با از بین رفتن عوامل انسانی و خودکار شدن فرایندها هزینه‌های مربوط به کارمزد کمتر خواهد شد. گرچه هنوز مشکلاتی مثل کندی برخی تراکنش‌ها یا کارمزدهای نسبتا بالا در برخی شبکه‌ها وجود دارد، اما به نظر می‌رسد طی سال‌های آینده این مشکلات رفع شود و افراد زیادی از این بسترها برای جابه‌جایی دارایی استفاده کنند. بنابراین حفظ حریم خصوصی، کاهش هزینه‌ها، کاهش جرایم اینترنتی، کاهش سوءاستفاده‌های اطلاعاتی و افزایش تبادلات بین‌المللی از جمله کاربردهای ارز دیجیتال است.

جدیدترین ارزهای دیجیتال

اگر بخواهیم جدیدترین ارزهای دیجیتال را نام ببریم، هر روز باید لیست این مطلب را به‌روز کنیم. روزانه رمزارزهای بسیار زیادی در صرافی‌های بین‌المللی لیست می‌شوند. در حال حاضر هزاران کوین و توکن مختلف ایجاد شده‌اند. در بین معروف‌ترین ارزهای دیجیتال می‌توان به بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، دوج کوین (DOGE)، بایننس کوین (BNB)، تتر (USDT)، ریپل (XRP)، شیبا (SHIB)، کاردانو (ADA) و … اشاره کرد. هر کدام از این رمزارزها پروژه‌های متفاوتی دارند.

از بین جدیدترین ارزهای دیجیتال که در یک سال گذشته شهرت بسیار زیادی پیدا کرده‌اند می‌توان به شیبا (SHIB)، ماتیک (MATIC)، سولانا (SOL)، بیبی دوج کوین (BABYDOGE) و … اشاره کرد. دنیای ارزهای دیجیتال پر از اتفاقات عجیب و پدیده‌های شگفت‌انگیز است. کافی است بدانید که اگر پاییز سال گذشته یک میلیون تومان صرف خرید توکن شیبا اینو کرده بودید، دارایی شما امروز بیش از یک میلیارد بود. افزایش قیمت این رمزارز در نوع خود بی‌سابقه بوده است اما افزایش‌های چشمگیر دیگری نیز بارها مشاهده شده است.

در کنار این اتفاقات، برخی از جدیدترین ارزهای دیجیتال در همان روزهای ابتدایی دچار افت ارزش شدیدی می‌شوند و دیگر نمی‌توانند نظر کاربران را به خود جلب کنند. ضعف در پروژه، انصراف تیم توسعه، تبلیغات و آگاه‌سازی نامناسب و … می‌تواند دلایل شکست یک پروژه ارز دیجیتال باشد. در طرف مقابل نوآوری، ارائه خدمات منحصر به فرد، استفاده مناسب از ابزارهای تبلیغاتی، ارتباط با پروژه‌های مطرح و … از دلایل رشد جدیدترین ارزهای دیجیتال می‌تواند باشد.

سخن پایانی

سرمایه‌گذاری و خرید ارزهای دیجیتال می‌تواند یک فعالیت اقتصادی سودآور باشد. همچنین خرید ارزهای دیجیتال نه چندان معتبر به راحتی می‌تواند سرمایه شما را بر باد دهد. فعالیت در این بازار بسیار حساس و تخصصی است. نباید بی‌گدار به آب زد و سوار هر موج هیجانی شد. ارزهای دیجیتال مزیت‌های بسیار زیادی دارند. این مزیت‌ها سبب می‌شود در سال‌های آینده شاهد استفاده بیشتر از این پدیده جذاب اقتصادی باشیم. هر روز کاربردهای ارزهای دیجیتال بیشتر می‌شود و نیازهای بیشتری را در حوزه نظام‌های مالی و پرداختی رفع می‌کنند. شاید تا چند سال آینده به جای کارت بانکی و پول نقد، کیف‌پول‌های رمزارزی ابزار پرداخت خریدهای روزانه باشند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.