مشاوره فردی چیست و چه فوایدی دارد؟

0 401

در زندگی همه ما موقعیت‌های ناخوشایند یا مشکلات مختلفی پیش آمده که حل کردن آن برایمان سخت و گاهی غیر ممکن بوده است. گاهی هم نیاز به کمک کسی داشتیم تا بتوانیم از یک شرایط دشوار عبور کنیم. 

مشاوره فردی می‌تواند به افراد کمک کند تا بهتر و اصولی‌تر این چالش‌ها را پشت سر بگذارند. در این مقاله قصد داریم درباره مشاوره فردی، تفاوت آن با مشاوره گروهی و فواید جلسات فردی به طور مختصر و به زبانی ساده توضیح دهیم.

مشاوره فردی چیست؟

گاهی رویارویی با مشکلات زندگی و عبور کردن از چالش‌ها به تنهایی ممکن نیست و نیاز به صحبت با یک فرد متخصص در مکانی امن داریم. مشاوره فردی راه حلی هست که می‌تواند در این شرایط به ما کمک کند.

در مشاوره فردی، مراجع به تنهایی با روانشناس یا مشاور صحبت می‌کند و نگرانی‌ها و مشکلاتش را برای او بازگو می‌کند. در اتاق مشاوره می‌توان در مورد هر اتفاقی صحبت کرد و گذشته، حال و آینده را با دقت بیشتری بررسی کرد.

تفاوت مشاوره فردی و گروهی چیست؟

تفاوت مشاوره فردی و گروهی چیست؟

همان‌طور که اشاره کردیم در مشاوره فردی، تنها یک مراجع با روانشناس صحبت می‌کند و جلسه مشاوره، حول محور مشکلات آن فرد می‌گذرد و ممکن است موضوع واحدی هم نداشته باشد.

 در مشاوره گروهی که به آن گروه‌درمانی گفته می‌شود، تعداد مشخصی از افرادی که یک مشکل یا هدف یکسان یا مشابه دارند، دور هم جمع می‌شوند و درباره زندگی و مشکل خود صحبت می‌کنند. هدایت جلسات گروه‌درمانی باید به عهده یک مشاور یا روانشناس آگاه باشد. 

مشکلاتی که جلسات تک نفره گفته می‌شود، معمولا موضوعات جدی‌تری هستند که نیاز به وقت و بررسی بیشتری دارند.

فواید مشاوره فردی

جلسات مشاوره می‌توانند مزایای زیادی برای افراد داشته باشند و برای بهتر پیش بردن زندگی به آن‌ها کمک کنند. در ادامه به برخی از فواید مشاوره فردی اشاره می‌کنیم:

  • افزایش خودآگاهی

یکی از مهم‌ترین فواید و اهداف مشاوره فردی، افزایش خودآگاهی مراجع است. وقتی که به یک روانشناس مراجعه می‌کنیم، در طی جلسات مشاوره، می‌توانیم نقاط ضعف و قوت خود را بیشتر بشناسیم. افزایش شناخت نسبت به خود، کمک می‌کند که ارزش‌هایمان را بسنجیم و بهتر بتوانیم با مشکلات و چالش‌های آینده روبه‌رو شویم.

  • بهبود مهارت تصمیم‌گیری و خود رهبری

بعضی از آدم‌ها انتظار دارند که روانشناسان در جلسات مشاوره فردی برای مشکلات آن‌ها راه حلی ارائه بدهند و خوب و بد یک کار یا تصمیم را برایشان مشخص کنند. چنین کاری شاید در نگاه اول خوب به نظر بیاید اما برخورد حرفه‌ای و درستی نیست. 

فواید مشاوره فردی

اگر یک روانشناس این کار را انجام دهد، به حل اساسی مشکل مراجع کمکی نمی‌کند و او  را وابسته به روانشناس می‌کند؛ به طوری که در آینده باز هم برای موضوعاتی شبیه به آن باید به روانشناس مراجعه کند. در جلسات مشاوره، روانشناس به مراجع کمک می‌کند تا احساسات و نظر واقعی خودش را نسبت به مشکل بفهمد و درباره آن‌ها تصمیم درستی بگیرد. 

  • کمک به تغییر رفتار

گاهی دلیل تمایل افراد به مشاوره فردی، حل یک رفتار ناخوشایند برای مراجع است مثل داشتن وسواس، ناتوانی در ارتباط گرفتن و … . یک روانشناس با استفاده از تکنیک‌های مناسب، به مراجع کمک کند تا این رفتارها را متعادل کند و آن‌ها را تغییر دهد.

کلام پایانی

مراجعه به روانشناس یکی از بهترین کارهایی است که در شرایط دشوار زندگی می‌توانیم انجام دهیم تا بهتر از آن مرحله عبور کنیم. جلسات مشاوره فردی در کنار حل مشکلات، فواید زیادی مثل شناخت خود و بهبود مهارت تصمیم‌گیری و خود رهبری دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.