حسادت چیست؟ ۶ روش درمان حسادت

0 162

گاهی هنگام رو به رو شدن با افراد دیگر یا دیدن موفقیت برخی، حسی بد سر تا سر وجود شما را فرا می‌گیرد. این حس عزت نفس شما را کاهش داده و می‌تواند بسیار مخرب باشد. حسادت تمام احساسات منفی را درون شما جمع می‌کند و حس ناکافی بودن را پرورش می‌دهد. با افزایش احساس حسادت، دیگر اثرات مخرب نیز خود را نشان داده و روز به روز بیشتر می‌شوند. برای کاهش اين حس باید راهکارهایی را استفاده کرد تا آرامش به زندگی برگردد. بنابراین در این مقاله سعی شده است تا راهکارهایی برای مهار و درمان حسادت معرفی شوند. 

حسادت چیست؟

حسادت حسی است که معمولا در مواقعی که برای انسان مهم و حیاتی است، به سراغ فرد می‌آید و کم ارزشی و کافی نبودن را به او القا می‌کند تا عزت نفسش را کاهش دهد. اگر این حس ادامه پیدا کند به یکی از اصول زندگی تبدیل شده و آرامش را از خاطر شما می‌گیرد.

حسادت به یک فرد گاهی باعث منفعل شدن انسان می‌شود و فرصت اصلاح زندگی را از او می‌گیرد. از طرفی دیگر حس بدخواهی را پرورش می‌دهد. این نوع از حسادت باید کنترل شود تا اثرات مخرب آن نیز از بین بروند. بنابراین آرامش زندگی را فرا گرفته و اعتماد به نفس به فرد برمی‌گردد.

علاوه بر این‌ها نوع مثبتی از حسادت نیز وجود دارد. با کمک این حس مثبت پیشرفت دیگران باعث افزایش تلاش‌ها شده و فرد یکی یکی پله‌های پیشرفت را طی خواهد کرد. بنابراين حسادت مثبت بسیار کارساز است.

حسادت چیست؟

6 روش درمان حسادت 

راهکارهای زیادی برای غلبه بر حسادت منفی پیش روی شما قرار دارد که در ادامه به ۶ مورد از آن‌ها اشاره خواهد شد. با عمل به این روش‌ها شما از انفعال خارج شده و حس حسادت را کنار می‌گذارید. برای پیشرفت خود تلاش کرده و روز به روز موفق‌تر می‌شوید.

1. پذیرش حس حسادت

اولین قدم برای درمان حسادت این است که باید حس درون خود را قبول کنید. شما با انکار حس حسادت حریص‌تر شده و نمی‌توانید آن را درمان کنید‌. بنابراین در ابتدا حسادت نسبت به دیگران را بپذیریدافبثضب و سپس سعی کنید آن را از بین ببرید.

2. تهیه لیست

در مرحله بعد علت حسادت باید مشخص شود. از مواردی که در روز باعث حسادت شما می‌شوند یک لیست تهیه کنید. سپس در جلوی هر مورد علت برانگیخته شدن حسادت را بنویسید. علت‌ها را به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم کنید. اولین تلاش شما باید برای رفع موارد داخلی حسادت باشد. 

3. بالا بردن اعتماد به نفس

با وجود اعتماد به نفس کافی هرگز حس حسادت مخرب در شما ایجاد نمی‌شود. کسانی که عزت نفس دارند، خود را در حد حسادت به دیگران کوچک نمی‌کنند. بنابراین از مهم‌ترین راه‌های درمان حسادت افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس خواهد بود. با این کار شما دیگر احساس ناکافی بودن نکرده و حسادت از بین می‌رود.

4. نسبت دادن شکست به خود و پذیرش مسئولیت

اگر روزی در زندگی شکست خوردید، هرگز سعی نکنید با حسادت ورزيدن به دیگران آن را از سر خود باز کرده و به دنبال مقصر باشید. باید شکست خود را پذیرفته و علت آن را نیز به خود نسبت دهید. با پذیرش این مسئله حس حسادت درون شما فروکش کرده و بعد از آن باید به دنبال راه چاره باشید. بنابراین پیشرفت شما حتمی است.

5. دور شدن از افراد عامل حسادت

گاهی اوقات افرادی برای به وجود آمدن یا بیشتر شدن حسادت شما تلاش می‌کنند‌. آن‌ها معمولا این کار را با تفاوت گذاری و یا مقایسه در شما انجام می‌دهند. به علاوه ممکن است علت ایجاد حسادت در افراد، حرف‌هایی باشد که اشخاص اطراف آن‌ها می‌زنند. بنابراین هر چه زودتر آن‌ها را از زندگی خود حذف کنید تا بیشتر به شما لطمه نزنند. با این افراد صحبت کنید تا دست از این کارها برداشته و دشمنی را تمام کنند. اگر رفتار آن‌ها ادامه پیدا کرد نسبت به این رفتارها بی‌تفاوت باشید. 

6 روش درمان حسادت 

6. افزایش کیفیت زندگی

به جای وقت گذاشتن روی زندگی دیگران به راه‌های پیشرفت خود فکر کنید. تمام تلاش خود را انجام دهید تا سطح کیفی زندگیتان افزایش پیدا کند. این کار را تنها برای لذت بردن خود از زندگی انجام دهید. با این کار همه‌ی احساسات منفی درون شما حذف شده و روزهایی خوش انتظار شما را می‌کشند. با افزایش سطح کیفی زندگی، نظرات به سمت شما معطوف می‌شوند و اعتماد به نفس روز به روز بیشتر خواهد شد. بنابراین تمام حس حسادت به کلی از بین می‌رود. 

جمع بندی 

حسادت نظر شما را به سمت زندگی دیگران جذب می‌کند. بنابراین از موفقیت خود غافل شده و به فردی منفعل تبدیل می‌شوید. در این بین گوش کردن به نظرات افراد دیگر که قصد دشمنی دارند، حسادت شما را افزایش می‌دهد. حذف این افراد و توجه به دیگر راهکارهای درمان حسادت برای داشتن یک زندگی آرام مهم است. به‌علاوه در این بین انجام تمام راهکارها با مشورت مشاور بهتر پیش می‌روند و درمان سريع‌تر حاصل می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.