با اندروید Q بیشتر آشنا شوید

0 327

اگر به اخبار تکنولوژی علاقه‌مند باشید حتما خبر انتشار اندروید Q را شنیده‌اید و شاید کمی برای شما عجیب باشد چرا که گوگل به تازگی از نسخه جدید سیستم عامل خود به نام اندروید ۹ پای رونمایی کرده و برای ارائه نسخه جدید کمی زود بوده است. در این مقاله قصد داریم با هم به بررسی این سیستم عامل جدید و ویژگی‌های آن بپردازیم و با این نسخه از اندروید بیشتر آشنا شویم. در ادامه همراه ما باشید.  

در دسترس بودن نسخه عمومی و بتای اندروید Q برای چند گوشی هوشمند

اگر با روند انتشار نسخه‌های سیستم عامل گوگل آشنا باشید، می‌دانید که گوگل طبق روال همیشگی خود در ماه مارس پیش نمایشی از نسخه جدید را اعلام می‌کند و در کنفرانس I/Q که در ماه مه برگزار می‌شود نسخه عمومی بتا را معرفی می‌کند اما این بار گوگل برای ارائه نسخه جدید کمی تفاوت ایجاد کرده است. گوگل اولین نسخه عمومی بتا اندروید Q و پیش نمایش توسعه‌دهندگان را در ماه مارس ۲۰۱۹ ارائه کرد، نسخه دوم را در سوم آوریل با حذف کردن باگ‌ها و افزودن ویژگی‌های جدید، نسخه سوم بتا در کنفرانس سالانه I/Q در هفتم مه، نسخه چهارم در ۵ ژوئن و در نهایت نسخه عمومی بتا در ۱۰ ژوئن آغاز به کار کرد. نسخه اندروید Q برای ۲۰ گوشی از ۱۲ برند مختلف مانند گوشی‌های هوشمند پیکسل، سونی اکسپریا، Z3، ال‌جی و … در دسترس است.

ویژگی‌های این اندروید را بیشتر بشناسیم

اندروید Q نیز مانند سایر نسخه‌های سیستم عامل دارای ویژگی‌های جدید و تازه‌ای است که استفاده از گوشی‌های همراه را آسانتر می‌کند. این ویژگی‌ها سبب بالا رفتن کارایی گوشی و عدم نیاز به سایر ابزارها می‌شود. در ادامه چند نمونه از تغییراتی را که گوگل در سری جدید سیستم عامل خود ایجاد کرده را بررسی می‌کنیم.

دکمه بازگشت حذف شده است

گوگل در یک اقدام عجیب آیکون دکمه بازگشت را برای اندروید Q حذف کرده است که یکی از بزرگترین تغییرها در سیستم اندروید است. در نسخه‌های اندروید قبلی کاربر با سوایپ به سمت بالا  و نگه‌داشتن به منو هدایت می‌شود و با سوایپ از چپ به راست بازگشت صورت می‌گیرد. اما در نسخه جدید با اولین سوایپ کاربر به منوی کشویی می‌رود و با سوایپ دوم، عمل بازگشت انجام می‌شود.

با اندروید Q بیشتر آشنا شوید

حالت تاریک

در نسخه جدید اندروید گوگل یک تم تاریک را برای کل سیستم طراحی کرده‌اند و کاربر می‌تواند در قسمت تنظیمات سریع با استفاده از یک کلید این حالت را فعال یا غیرفعال کند. همچنین گوگل با ایجاد یک API جدید از این حالت تیره برای اپلیکیشن‌ها نیز استفاده کرده است و می‌توان تم اپلیکیشن را تاریک کرد.

شخصی سازی تم

یکی از بهترین ویژگی‌های سیستم عامل اندروید توانایی شخصی سازی تم است و اندروید Q توانسته بهترین عملکرد را در این زمینه داشته باشد. نسخه اول بتا این اندروید از تغییر رنگ‌ها برای تغییر تم استفاده کرد و در نسخه پنجم رنگ‌های سبز، بنفش، آبی، فضایی، مشکی، آبی اقیانوسی و ارغوانی روشن به آن اضافه شدند.

زیرنویس برای فایل‌های چند رسانه‌ای

Live Caption جدیدترین ویژگی اندروید Q است و با استفاده از این ویژگی می‌توان به صورت آنی زیرنویس بسیاری از فایل‌های چند رسانه‌ای را در اختیار داشت این ویژگی بسیار مناسب افراد ناشنوا و کم شنوا است. همچنین لازم به ذکر است این قابلیت نیازی به اینترنت ندارد.

مجوزهای دسترسی

حریم خصوصی یکی از مهمترین مسائل در فضاهای ارتباطی امروزی است. گوگل با ایجاد تغییراتی در مجوزهای دسترسی اندروید Q توانسته میزان امنیت این سیستم عامل را افزایش دهد. زمانی که می‌خواهید از یک برنامه استفاده کنید با باز شدن پنجره‌ای از شما سوال می‌کند که آیا به این برنامه فقط این بار اجازه استفاده می‌دهید، این اجازه همیشگی است و یا هرگز اجازه نمی دهید. همچنین برای اشتراک گذاشتن فایل‌های رسانه‌ای در اپلیکیشن‌های مختلف نیاز به صدور مجوز جداگانه دارید.

با اندروید Q بیشتر آشنا شوید

بهبود منو اشتراک فایل

یکی از قابلیت‌های بد اندروید نامرتب بودن ظاهر منوی اشتراک فایل‌ها بوده است. در نسخه جدید اندروید گوگل این مشکل را کاملا برطرف کرده و  فهرست منوی اشتراک گذاری سریع‌تر و مرتب‌تر شده است.

گوشی‌های تاشو و پشتیبانی بهتر اندروید Q از آن‌ها

یکی از بهترین مزیت‌های نسخه جدید اندروید، پشتیبانی این سیستم عامل از گوشی‌های تاشو است. این گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه می‌شوند. به گفته گوگل برای عملکرد بهتر نرم‌افزارها در گوشی‌های تاشو باید نسخه اندروید Q را متناسب با این گوشی‌ها نیز بهینه سازی کنیم تا کاربران بتوانند از مزیت‌های این سیستم عامل استفاده کنند.

نام اندروید Q چه خواهد بود؟

اما مهمترین سوالی که ذهن همه را درباره اندروید Q به خود مشغول کرده است نام آن است. در زیر نام چند دسر که با حرف Q آغاز می‌شوند و هر کدام مربوط به کشوری متفاوت هستند را بررسی می‌کنیم تا شاید بتوانیم نام این اندروید جدید را متوجه شویم.

  • Queen of Puddings
  • Quiche
  • Questio
  • Quindim
  • Queijadas

 تاریخ انتشار اندروید Q

اندروید Q در پنج مرحله نسخه بتای خود را معرفی کرد و برای استفاده کاربران آن را منتشر کرد اما قرار است نسخه بتای دیگر از اندروید Q قبل از سه ماه سوم سال ۲۰۱۹ میلادی عرضه گردد و سپس نسخه اصلی و نهایی این اندروید بعد از اخرین نسخه بتا به بازار ارائه خواهد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.